Reparaties & Ontwerpen

Uw persoonlijke sieraden op maat


Naast het maken van sieraden, die te zien zijn in de collecties, maak ik ook sieraden op maat. Dat doe ik in de vorm van het repareren van uw sieraden, van uw oude goud een nieuw sieraad maken of het speciaal ontwerpen van een sieraad voor u. Alles is mogelijk! Hier kunt u enkele resultaten van leuke opdrachten zien, hier ben ik het meest trots op.


Deze ring is speciaal ontworpen samen met de klant van oude trouwringen. De trouwringen hebben we omgesmolten tot een nieuwe ring. De gehele ring staat symbool voor alle familie leden. De trouwringen van haar ouders is de ring zelf en staan voor haar, de 3 citrien stenen in de verschillende kleuren voor haar kinderen, het diamantje in de zijkant voor haar man en in de binnenkant staan de namen van haar kleinkinderen gegraveerd. Zo heeft draagt ze haar hele gezin altijd mee. Een opdracht met een speciale vorm. Het hangertje op de foto links onderin is van onedel materiaal maar heeft een speciale betekenis voor de klant. In overleg met de klant hebben we een mal gemaakt van het hangertje en gegoten in geelgoud. Later zijn deze gezet met prachtige blauwe topaas. Nu kan de klant de rest van haar leven deze hangertjes met zich meedragen.


Een witgouden ring met saffier, tanzaniet en smaragd. Deze ring is speciaal ontworpen in overleg met de wensen van de klant. Ze wilde graag de geboorte stenen van haar kinderen in de ring verwerkt hebben, zodat ze haar kinderen altijd bij zich heeft. Ieder kind heeft zo zijn eigen kleur, vorm en steensoort.


 
Deze zilveren armband heeft een heel bijzondere steen. De steen bestaat uit fossiel koraal en is speciaal geslepen voor dit sieraad. De armband met het eenvoudige ontwerp zorgt ervoor dat de steen eruit springt, bij iedere gelegenheid gedragen kan worden en altijd lekker zit om de pols. Een jaar later kwam er als verrassing een bijpassende ring bij.


     
Dit stel wilde graag nieuwe trouwringen. In het nieuwe paar wilden ze de trouwringen van hun dierbaren aan die van hun zelf toevoegen. Zo zijn we op het ontwerp van de dubbele banden gekomen, deze staan voor de toegevoegde trouwringen. Het diamantje uit de oude trouwring heb ik weer in de nieuwe trouwring gezet en ook de gravures zijn overgezet in de nieuwe ringen.Deze riemgesp is speciaal ontworpen voor een ambachtelijke bierbrouwer in Oss voor zijn 25ste jubileum. Het ontwerp van de gesp is geïspireerd op het etiket van zijn zelf gebrouwde bier. De gesp is eerst in de computer getekent, toen 3D-geprint en daarna gegoten in brons. Bij de afwerking is de bovenste laag glad geschuurd en de laag daaronder bewerkt met een zuur zodat het contrast tussen de letters en de achtergrond groter werd. Hierdoor zijn de letters goed zichtbaar.Deze herenring is gemaakt van het oude goud van zijn oma. Als kleinzoon wilt hij zijn oma altijd meedragen na haar overlijden. Dit hebben we gerealiseerd door samen te kijken naar verschillende stijlen en zo tot een speciaal ontwerp voor deze ring te komen. Het oude goud is omgesmolten en daarna gegoten in een mal van de ring. Op de afbeelding is een deel van het proces te zien.Geelgouden oorhangers met een emotionele waarde. Deze emotionele waarde zit in de speciaal gekozen edelstenen bij de geboortemaanden van de overleden ouders van de klant. Citrien is de edelsteen van de geboortemaand november en diamant van de geboortemaand april. Zo draagt ze haar ouders altijd bij zich.


Opaal is een van de allermooiste edelstenen die er bestaan. Er zitten zoveel verschillende kleuren in de steen dat je steeds weer iets nieuws ontdekt. Deze ring is gemaakt als een cadeau zodat de opaal iedere dag met veel plezier wordt gedragen. 


Een geelgouden ring met een prachtige amethist. Deze ring is speciaal ontworpen voor een 25 jarig jubileum. In de band van de ring zitten 2 diamantjes als extra versiering en aan de binnenkant van de ring zit een persoonlijke boodschap.

Wilt u ook zo'n mooi cadeau of heeft u een speciaal sieraad in gedachte, neem contact met mij op en we gaan er samen wat moois van maken.