Over ons

Goudsmid Vera

 

Ik ben Vera van Oort afgestudeerd goudsmid aan de Vakschool Schoonhoven en Arts & Crafts design in Rotterdam. Solderen, matteren, filigrain, edelsteen zetten, was modelleren en ontwerpen zijn technieken die ik mij eigen heb gemaakt tijdens opleidingen en stages. Ook ben ik werkzaam achter mijn eigen werkbank en in een juwelier in Rotterdam.

Ik ben gespecialiseerd in het verwerken van ruwe en geslepen edelstenen gecombineerd met edelmetaal door mijzelf ontworpen sieraden. Inspiratie voor mijn ontwerpen haal ik uit de natuur. Ik werk op gevoel: neem nou een schelp, zo bijzonder en mooi gevormd. Fossielen is een aparte inspiratiebron, de ragfijne nerven van een 120 miljoen jaar geleden levend blad, verstild vastgelegd, is een klein kunstwerk in de tijd.  Andere sieradendesigners inspireren mij ook. Wanneer een designer een concept bedenkt en dit dan technische en esthetisch goed elkaar zet vind ik dat heel mooi.

Van mijn eigen sieraden lijn wordt ik heel blij wanneer een sieraad af is, mooi en zo goed gelukt als ik van te voren bedacht had. Een trots gevoel krijg ik wanneer een sieraad er mooier of eleganter uit ziet dan het idee in mijn hoofd. Het maakt mij dan nog vrolijker om te zien dat de klant er net zo blij mee is en dit sieraad dan ook met liefde wilt dragen. Het sieraad krijgt dan zowel een emotionele waarde voor mij als voor de klant.
 

         

Niet alleen het het eind resultaat maar ook het maakproces is belangrijk in de vorming van een emotioneel waardevol sieraad.